Mi a megoldás?

2021.10.29. 17:29

Balesetveszélyes a közlekedés a pellérdi elágazónál

Balesetveszélyesnek véli egyik olvasónk a pellérdi elágazást. Szerinte a 6-os számú főút (Makay István út) és az Állomás utca találkozásánál nehézkes a közlekedés, főleg csúcsforgalom idején.

Palotás Péter

Fotó:

Naponta több alkalommal halad át a hatos út pellérdi elágazásán egyik olvasónk, aki tapasztalatairól írt levelet szerkesztőségünknek. Beszámolója szerint viszonylag gyakori, hogy a csúcsforgalom idején csak kevésen múlik a karambol. A biztonság és a járművek gyorsabb haladása érdekében is szükséges lenne egy körforgalom kialakítása – vélekedik.

Úgy látja, a körforgalmak beváltják a hozzájuk fűzött reményeket – ezért is találkozhatunk ezzel a megoldással egyre több helyen –, ezért „megérné a befektetést, ha a pellérdi csomópontot is átépítenék”.

A felvetés kapcsán megkerestük az üzemeltetést végző Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t. A lapunknak küldött válaszból kiderült, a társaságnál másként látják a helyzetet, mint olvasónk.

Érdeklődésünkre a cégnél közölték, nyilvántartásuk szerint a Makay István út Állomás utcai csatlakozásának 300 méteres körzetében az elmúlt négy évben egy személyi sérüléssel járó baleset történt elsőbbség meg nem adása miatt. Hozzátették, „a háromágú csomópontban az alárendelt irányból a balra becsatlakozást befogadó sáv segíti, míg a jobbra kanyarodás önálló forgalmi sávba történik”.

Emlékeztettek, a hatos úton 2015-ben több olyan beruházást hajtottak végre, amelyek a biztonságot növelték: a gyalogosok védelme érdekében középszigetet, a jobbra kanyarodó járművek elválasztására pedig terelőszigetet létesítettek.

Leszögezték, hogy a pellérdi csomópont körforgalmú típusúra történő átépítése nem szerepel a tervek között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!