Terror

2021.10.27. 15:45

Decemberig emlékeznek a tragédiákra

Új időszaki kiállítás látható a pécsváradi várban „Take me to Paradise” címmel, amit Fazekas Réka, a tárlat kurátora nyitott meg október 23-án.

Cz. V.

French policemen stand guard the site of a knife attack at the Basilica of Notre-Dame de Nice in Nice on October 29, 2020, as forensics officers prepare to enter. - France's national anti-terror prosecutors said Thursday they have opened a murder inquiry after a man killed three people at a basilica in central Nice and wounded several others. The city's mayor, Christian Estrosi, told journalists at the scene that the assailant, detained shortly afterwards by police, "kept repeating 'Allahu Akbar' (God is Greater) even while under medication." He added that President Emmanuel Macron would be arriving shortly in Nice. (Photo by ERIC GAILLARD / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Eric Gaillard

Az 56 képből álló sorozatnak ez volt az első bemutatkozása. A képeket egészen december végéig tekinthetik meg a vár látogatói, ebben az időszakban néhány alkalommal a művész, Szabó Zsolt invitálja őket tárlatvezetésre.

A művész a középpontba a 20 évvel ezelőtti terrortámadást állította. Célja, hogy felelevenítse a történteket, az amerikai álmot, a szabadság­eszményt.

A számok utalnak az 1956-ban, a hazai terror elől kivándorolt nagyszámú magyarságra is. A fotók fekete-fehér filmre készültek, ezzel is komolyabb hangvételt adva a kiállításnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!