verseny

2021.10.10. 10:04

Innovatív ötleteken dolgoznak a Kodály Gimnázium tanulói

A Kodály Zoltán Gimnázium is csatlakozott a középiskolai innovációs és ötletfejlesztési programhoz, az InnoMate-hez.

M. R.

A United Way Magyarország és a Generali a Biztonságért Alapítvány által országosan, több iskolában is indított program célja a fiatalok munkaerőpiaci képességeinek fejlesztése, a kreativitás és az együttműködési készségek erősítése.

A program ötletversennyel indult október 1-jén a Kodály gimnáziumban, ahol a gyerekeknek a saját életük tapasztalataiból kiindulva az egész társadalmat érintő problémákra kellett megoldásokat keresniük. Olyan ötletek születtek többek között, mint a lépcsőn is áthaladó okoskerekesszék, illetve a színtévesztést korrigáló kontaktlencse.

Az innovatív csapatmunka ezután a gimnázium oktatóinak segítségével folytatódik majd. – A tanárok előzetes tréningen vettek részt, s a következő hónapokban heti rendszerességgel mentorálják a diákcsapatokat az ötleteik minél komolyabb előkészítése és kivitelezése érdekében. Az iskola nyertes csapata egy országos döntőn vehet majd részt Budapesten – számolt be a részletekről Béres Andrásné intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!