Biztonságosabb közlekedés

2021.10.07. 15:25

Körforgalom épült a forgalmas szigetvári csomópontban

Új körforgalmat avattak a 67-es főút és József Attila utca csomópontjában.

Mohay Réka

Fotó: M. R.

A fejlesztés uniós és kormányzati forrásokból jött létre, Szigetvár Város Önkormányzata, a Baranya Megyei Önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciumi együttműködésében. Az elnyert támogatás teljes összege többlettámogatással együtt 173.911.852 forint lett.

Dr. Vass Péter polgármester elmondta, a fejlesztés igen fontos a település számára, eddig ugyanis rendkívüli nehézséget jelentett az áthaladás az útkereszteződésben, ahol az utak nem is derékszögben találkoztak, így a biztonság és a gyorsaság érdekében is szükség volt a körfogalomra, mely a napi 8-9 ezer jármű számára immár korszerű megoldást jelent s véget vetett a forgalomtorlódásnak.

Nagy Csaba országgyűlési képviselő kiemelte, arra számítanak, hogy az elkövetkező időszakban Szigetvár tovább fejlődhet a Magyar Kormány illetve az Európai Unió által biztosított források által. Polgármester úrral elkezdtük az egyeztetést, szeretnénk, ha a város előre tudna lépni a csapadékvíz elvezetési problémák megoldásában, a piac felújításában, illetve, hogy a várhoz kapcsolódó jelenleg is folyó fejlesztések befejeződjenek a közeljövőben. A remények szerint az M60-as autóút fejlesztése is a vártnál korábban elindulhat.

Dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, az elmúlt években Szigetvár városa a Megyei Önkormányzat közvetítésével megyei fejlesztési forrásokból mintegy 1,7 milliárd forint támogatásban részesült, így valósult meg a most és a korábban átadott két körforgalom is.

A siker kulcsa az együttműködés

– Összesen 9 fejlesztési program indult el a Megyei Önkormányzat segítségével, 5 le is zárult. Sor került energetikai és kerékpárút fejlesztésre, szociális alapszolgáltatásokat nyújtó központ kialakítására is, további nagy összegű fejlesztési forrásokra számíthatunk Baranyában. Célunk a kelet- és nyugat-baranyai régiók együttes fejlesztése, a gazdasági különbségek csökkentése is. A siker kulcsa az együttműködésben rejlik – tette hozzá Őri László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!