Együttműködés

2021.10.28. 20:00

Mentőkutyás egyesületet támogat a pécsi dohánygyár (galéria)

Ötéves támogatói megállapodást kötött a British American Tobacco (BAT) Pécsi Dohánygyár Kft. és a Pécsi Mentőkutyás Egyesület.

Mohay Réka

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. 2026-ig tartó, évi egymillió forintos támogatásról szóló megállapodást írt alá a Pécsi Mentőkutyás Egyesülettel. Az anyagi források lehetővé teszik a mentőkutyások számára egy új jármű beszerzését, amellyel biztosítható a gyors segítségnyújtás.

A megállapodásról a baranyai megyeszékhely egyik legnagyobb foglalkoztatójának számító vállalat nikotinpárnát gyártó üzemében számoltak be a felek egy sajtóeseményen.

 

– Elismerjük és tiszteljük azoknak az önkénteseknek az elkötelezettségét, akik időt és energiát nem kímélve sietnek bajbajutott embertársaik segítségére. Megtisztelő, hogy támogathatjuk munkájukat, s bízunk benne, hogy hosszú távú és Pécs számára hasznos együttműködés kezdete a mostani megállapodás – mondta Esaú Freire, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. gyártási igazgatója.

A sajtóeseményen dr. Hoppál Péter miniszteri biztos, országgyűlési képviselő elmondta, a szervezet hozzá fordult támogató partnert keresve, s ő ajánlotta őket a BAT figyelmébe, akik örömmel vállalták az együttműködést. – Az elkötelezett önkéntesek munkája így új lendületet kap – hangsúlyozta dr. Hoppál Péter.

A Pécsi Mentőkutyás Egyesületet 2015-ben alapították elkötelezett önkéntesek, akik természeti katasztrófák esetén vagy más, gyors beavatkozást igénylő helyzetekben kutyájukkal embertársaik segítségére sietnek. Látványos bemutatót tartottak, ahol szimulációk során figyelhettük a mentőkutyákat akcióban, amikor fekvő, magatehetetlen embert, vagy esetlegesen öngyilkos szándékkal magas helyen megbúvó eltűnt személyt keresnek.

– A katasztrófavédelmi és a rendőrségi dolgozók munkáját is segítjük, amikor bajba jutott személyeket keresnek, például romos házakban vagy erdős területen. A kutyák kiváló szaglásának köszönhetően több hektárnyi területet ki tudunk zárni az eltűntek keresésekor, ezzel gyorsítva a munkát – mondta Heil Ádám, az egyesület titkára.

A mentőkutyák az egyesületi tagokkal együtt élnek, gyakran már kölyökkoruk óta. Ez is elősegíti a bizalmi kapcsolat kialakulását, mely a munka során elengedhetetlen.

A sajtóesemény a BAT nikotinpárnákat előállító részlegének gyártási folyamatának megtekintésével zárult, ahol közelről figyelhették meg a sajtó képviselői az előállítás folyamatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!