Méltatlan!

2021.10.14. 20:00

Nem vette komolyan a baloldal a pécsieket a közmeghallgatáson

Becsléseink szerint alig harmincan vehettek részt a város közmeghallgatásán, mások szerint viszont a pécsiek közül 8-10-en lehettek azok, akik nem hivatali kötelességből, hanem valóban civil érdeklődőként jelentek meg a legutóbbi közmeg­hallgatáson. Közülük többen is elmentek időközben, úgy tudjuk, hogy zokon vették, ahogy a baloldali frakció egy része az egyik civillel szemben viselkedett.

Bóka Máté

Fotó: Laufer László

Még egy általános iskolai osztály létszámának megfelelő érdeklődő sem volt, ám azon kevesek, akik elmentek, ők sem jártak túl jól. Lapunk olvasói utóbb jelezték is, hogy a városházán a közgyűlésben a politikusok egymás között beszélhetnek lekezelően, sértően – ezt a baloldal vezette be 2019 óta –, ám a polgárokkal szemben ez a stílus nem helyénvaló finoman fogalmazva sem.

A baloldaliak ugyanis addig voltak csak nyugodtak, amíg egy pénzügyi szakember nem fogalmazott meg éles kritikát a városvezetés által elkészített költségvetésével szemben, és a kérdező a polgármester erre adott rövid, kétmondatos válaszát nem fogadta el. A felszólalóval szemben az MSZP–DK–Jobbik padsoraiból nevetgélés, zúgolódás volt a reakció, végül azonban amikor rájöttek, hogy szakemberrel állnak szemben, akkor a város egyik alpolgármestere próbált érdemben reagálni a felvetésre. Az egyébként baloldali kapcsolattal is rendelkező pécsi lakos később még a felügyelőbizottságok kapcsán, a cégek ellenőrzése ügyében is kritikusan fogalmazott, amire a polgármester azt mondta, hogy „nem látja jól a dolgot”. A középkorú férfi viszont nem hagyta magát, és időpontot kért a polgármestertől.

Olvasóink arra a jelenetre is felhívták a figyelmet, hogy a polgármester később a férfi szavait felhasználva, maliciózusan kérte meg felszólalásra az MSZP-s Schmuck Rolandot, akire így a „közgazdászszerű” megszólítást használta. Érdekesség, hogy Fürj Csaba jobbikos politikus által az egyik felszólalásakor az utópia szó helyett használt „utópisztiai” kifejezést nem kísérték ugyanilyen epés megjegyzések.

Kővári János (ÖPE–KDNP) meg is jegyezte, hogy végezetül a kertvárosiak problémáját neki kellett tolmácsolnia, mert azon kevesek, akik eljöttek vagy inkább elmentek, vagy nem mertek hozzászólni a témához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!