érdekesség

2021.10.02. 12:30

Vitézzé avatták a Tenkes Csárda tulajdonosát

Zs. K.

A napokban tartotta meg a Vitézi Rend az éves nagy vitéz avatását, a budapesti Belvárosi Ferences Templomban, ahol Kovács Gábort, a baranyai Tenkes Csárda tulajdonosát a Vitézi Szék a Vitézi Rendbe emelte.

A felterjesztés – vitéz Csizik Mihály hagyományőrző alezredes, vezető székkapitány javaslata alapján – a több mint húsz éve tartó áldozatos munkán, a magyar népi hagyományaink megőrzésén, életben tartásán alapul.

„A csárda szentély, a magyar lelkület temploma, és önálló kategóriát képez az éttermek között, nem pusztán vendéglátóhely. Ez egy olyan stabil talapzat, amire építeni lehet, amin keresztül megismerhetjük a múltat, visszakalandozhatunk a régi időkbe.” – áll az indoklásban.

A Vitézi Rendnek hármas célja van: jutalmazni a vitézséggel párosult honfierényt, megtartani a nagy idők legjobbjait és biztosítani a hősök nemzetségének fennmaradását. A vitéz avatás a Vitézi Rend legnagyobb ünnepe minden évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!