Kifizetődő egyezség

2021.11.29. 16:39

A szakdolgozatokra való készülésben is segítenek a PTE hallgatóinak

Megerősítette és kibővítette három évvel ezelőtt kötött megállapodását a régió egyik legmeghatározóbb gépgyártó nagyvállalata és a Pécsi Tudományegyetem.

Móga Richárd

Fotó: L. L.

Rengeteget profitálhatnak a hallgatók a PTE és a Körber Hungária Gépgyártó Kft. együttműködéséből, ugyanis a legmodernebb technológiákat is felvonultató képzés mellett gyakornoki munkalehetőségekhez juthatnak, versenyképes juttatásokkal.

A jövőben az egyetem hallgatói és oktatói a legkorszerűbb körülmények között fejleszthetik és tarthatják naprakészen tudásukat, ráadásul ezáltal a Körber is olyan utánpótlásbázisból erősítheti meg a szakembergárdáját, amely ambiciózus, és értékes diplomával rendelkezik.

Az együttműködésnek köszönhetően a Körber saját munkavállalói és partnerei bevonásával gyakorlatorientált és szemléletformáló kurzusokat is tart majd a PTE hallgatói számára. Mindemellett a TDK- és szakdolgozatok témáinak kidolgozásában, aktualizálásában és bírálatában, valamint a felkészítésben is segítenek a szakemberek a diákoknak.

Az ország első egyeteme ezzel párhuzamosan képzéseket szervez a Körber részére a nagyvállalat képzési igényeinek megfelelően, amelyhez biztosítja a jól képzett oktatókat, a tantermeket, valamint a szükséges oktatási eszközöket egyaránt.

A PTE rektora, prof. dr. Miseta Attila beszédében is elmondta, hogy ezzel az együttműködéssel mindenki csak nyerhet.

Van még terv a tarsolyban

Az eseményen felszólalt Katona Gábor is, a Körber Hungária ügyvezetője, aki elmondta, hogy számukra elengedhetetlen, hogy szoros kapcsolatot ápoljanak azzal az intézménnyel, ahonnan a leendő munkatársai érkeznek. Szó esett arról is, hogy a gépgyártó vállalat hosszú évek óta kiváló kapcsolatot ápol a pécsi egyetemmel, különösen a Műszaki és Informatikai Karral, amelynek a nemzetközi rangsorokban való előrelépéseiket folyamatosan követik, és büszkeséggel töltik el őket, hiszen ennek a fejlődésnek a részesei, valamint a nyertesei is lehetnek. Mindemellett a Körber és a PTE az alkalmazott kutatások terén is együttműködnek majd a jövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!