cuki és ügyes

2021.11.14. 13:42

Aranyéremmel tért haza Ginger, a pécsi mentőkutya (képek)

Az idei év legrangosabb magyarországi mentőkutyás eseményén a pécsi golden retriever mentőkutya, Ginger valamint gazdája, Görgey Évi állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára és hozhatta haza az aranyérmet és kupát, számolt be a hírről a Pécsi Mentőkutyás Egyesület.

Zs. J.

Forrás: Pécsi Mentőkutyás Egyesület Facebook

Mint az egyesület lapunknak elmondta, a budapesti esemény egyben nemzetközi minősítést adó vizsga is volt, mely két részből állt. Először egy eltűnt személy felkutatásában kellett jeleskedniük a kutyáknak és gazdájuknak a Budapest környéki erdőkben, majd a második részben engedelmességi feladatokkal kellett megbirkózniuk. A pécsi egyesület kutyája, Ginger a területkeresésben az elérhető 200 pontból 194 pontot ért el, így a nemzetközi mezőny élén végzet, amire eddig még nem volt példa.

A Pécsi Mentőkutyás Egyesület 2015-ben alakult és a nyolc kutyájuk többsége rendelkezik Nemzetközi Mentőkutya vizsgával. Évente 20-25 esetben kér segítséget tőlük eltűnt személy felkutatásában a rendőrség és a katasztrófavédelem. A legtöbb bejelentés az őszi időszakban, illetve a karácsonyi és húsvéti ünnepek alatt fut be hozzájuk.

Fotó: Pécsi Mentőkutyás Egyesület Facebook

A terület, amelyet az önkéntes pécsi mentőkutyás egyesület ellát, az egész Dél-Dunántúli régióra kiterjed. Az egyesülettől kértek segítséget a 2019-es szekszárdi gázrobbanásnál is, ami egy társasházat döntött romba, többen megsérültek. A romkutatásban Ginger kutya is részt vett, de az elhunyt cserdi polgármester Bogdán László kutatásában is közreműködött, illetve pár héttel ezelőtt egy idős komlói férfi keresésénél is segédkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!