Tombol a negyedik hullám

2021.11.12. 16:14

Egyre súlyosabb a helyzet a pécsi óvodákban és bölcsődékben

Öt óvodában és négy bölcsődében is találtak koronavírussal fertőzötteket Pécsett az elmúlt napokban. Összesen 103 kisgyermek és 13 dolgozó került karanténba.

Bama.hu (Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata)

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az Apáczai Óvoda 3-as számú tagóvodájában az egyik kisgyermekről igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. A vele egy óvodai csoportban, fejlesztő foglakozáson, valamint ügyeleti csoportban tartózkodó, szoros kontaktnak minősülő, összesen 45 kisgyermek, illetve két dolgozó hatósági karanténba került.

A Kertvárosi Óvoda Illyés Gyula Utcai Tagóvodájában szintén az egyik óvodásról derült ki, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. A lefolytatott kontaktkutatás eredményeként 9 kisgyermek és 2 dolgozó került hatósági járványügyi megfigyelés alá.

A Nyugati Városrészi Óvoda Radnóti Utcai Tagóvodájában is az egyik kisgyermekről igazolódott be, hogy koronavírussal fertőzött. A vele szoros kapcsolatba került 15 kisgyermek és 1 munkatárs került karanténba.

A Nyugati Városrészi Óvoda Rácvárosi Tagóvodájában szintén az egyik kisgyermek kapta el a fertőzést. A kontaktkutatás eredményeként a hatóság 11 kisgyermek számára rendelt el hatósági járványügyi megfigyelést.

A Nyugati Városrészi Óvoda Istenkúti Tagóvodájában az egyik dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív. Mivel a munkatárs egy korábbi fertőzés miatt már karanténban volt, ezért a hatóság további járványügyi intézkedést nem tartott indokoltnak.

A Kisgyermek Szociális Intézmények összesen négy bölcsődéjében is találtak fertőzötteket.

A Gosztonyi Gyula utcai bölcsődében egy munkatárs kapta kézhez koronavírus-tesztjének pozitív eredményét. A vele szoros kapcsolatba került 8 gyermek és 2 dolgozó került karanténba.

Az Apáczai körtéren két munkatársról igazolódott be, hogy elkapták a fertőzést. A lefolytatott kontaktkutatás eredményeként 4 dolgozó és 11 bölcsődés kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá.

A Siklósi úton egy kisgyermek, a Mezőszél utcában pedig egy munkatárs kapta el a fertőzést. Egyik intézményben sem történt további hatósági intézkedés, mivel a kisgyermek már napok óta karanténban volt, a dolgozó pedig munkája során nem érintkezett bölcsődésekkel.

Az intézmények az érintett csoportszobák és közösségi helyiségek fertőtlenítő nagytakarítását elvégezték. A karanténnal nem érintett kisgyermekek ellátását valamennyi intézmény továbbra is biztosítani tudja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!