programajánló

2021.11.27. 08:02

Ezek lesznek a vidéki adventi programok a hétvégén

Vasárnap kezdődik az idei adventi időszak. Ebből az alkalomból már ezen a héten is számos programmal várják a családokat a vidéki települések. Össze is gyűjtöttük, hogy hova érdemes ellátogatni.

TL

Forrás: Shutterstock

Fotó: Halfpoint

Adventi Sokadalmat tartanak Orfűn szombaton a Tóvidék Helyi Termék bolt piacterén, reggel 9 órától. A látogatókat adventi vásárral, forralt borral és ciderrel, valamint kóstolókkal várják.

Harkányban, a Római Katolikus Templomban minden hétvégén az adott hét szellemiségében tartanak szentmisét. Az első adventi hétvége így a hit jegyében telik majd, szombaton délután öt órakor, vasárnap pedig 10.30-kor várják az érdeklődőket. Ünnepélyes gyertyagyújtást minden mise előtt tartanak majd.

Márokon Adventi Vásárt rendeznek a templomnál, méghozzá meglepetés műsorral. Az biztos, hogy délután négy órakor zenél a Dolce Hegedűegyüttes, valamint kirakodó vásárral, forralt borral és teával várják az érdeklődőket.

Ünnepi hangversenyre invitálnak vasárnap a szigetvári Szent Rókus-templomba, ahol délután öt órától lép fel a magyar Rádió Gyermekkórusa. A belépés díjtalan, vezényel Walter Judit és Dinyés Soma karnagy.

Szintén vasárnap délután, Kővágószőlősön az Újtelepi rendezvénytérre várnak mindenkit négy órától a település karácsonyfájának felállítására és díszítésére. Családonként egy-egy díszt lehet majd a fára akasztani, a segítőket pedig a Trombita duó adventi műsora szórakoztatja. Az esemény végén a közös gyertyagyújtásra is sor kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!