egy kapavágás sem

2021.11.25. 20:00

Fürdő helyett csak újabb tanulmány készül Pécsett

Újabb több tízmilliót költ tanulmányokra a pécsi akvapark kapcsán az MSZP–DK–Jobbik–LMP vezette önkormányzat. A létesítményről egyelőre nem tudni, hogy mikor fog megvalósulni, ha egyáltalán erre sor kerül. Egyetlen kapavágás sem történt még, pedig két éve már a baloldal vezeti a várost.

Bóka Máté

20210621 Szolnok A közelmúltban megszépült MÁV Strandon hétköznap is sokan hűsöltek a forró kánikulában. fotó: Mészáros János MJ Új Néplap

Fotó: Mészáros János

Több mint két éve szerezte meg a hatalmat a baloldal Pécsen, amely többek között arra építette Péterffy Attila, Pécs polgármesterének kampányát, hogy az akvapark kapcsán elmondhassa: az előző városvezetés idején rengeteg pénzt költöttek el „mindenféle tanulmányok létrehozására, fürdőfejlesztés címén„.

Nem, hogy egy kapavágás nem történt, de még a végleges helye sincs meg ennek a fürdőnek. Most nagyon úgy tűnik, hogy a baloldali városvezetés is tanulmányokra költ tízmilliókat. Idén januárban arról számoltunk be, hogy „Előzetes földtani, vízföldtani szakvélemény termálvíz biztosítására Pécs számára” címmel egy tanulmány megrendeléséről tárgyalt az önkormányzat illetékes bizottsága, majd a veszélyhelyzetben a polgármester, Péterffy Attila is úgy döntött, hogy megvalósíthatósági tanulmányt készíttet az ügyben.

A téma pedig a legutóbbi közgyűlésen szóba került, hiszen „Geodéziai felmérés és talajmechanikai, vízföldtani vizsgálatok elvégzése Pécs Tüskésrét fürdő fejlesztéséhez”, valamint a „Tervezési program készítése Pécs Tüskésrét fürdőfejlesztéshez” című tanulmányok elkészítése kapcsán 37 millió forint sorsáról döntöttek. A héten pedig már határoztak is a költségvetési és gazdasági bizottságon a tanulmányokról, amelyet azonban a grémium fideszes tagja, Barkóczi Csaba azért nem támogatott, mert korábban éppen Péterffyék mondták azt, hogy az előző városvezetés túl sokat költ ezekre a célokra, holott most pontosan ugyanezt teszik, miközben még egy kapavágás sem történt. Szerinte fürdő nem lesz, csak közpénzfürdő a polgármester barátainak.

Hotel hotel hátán

Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere nemrég már arról beszélt, hogy az akvapark mellé szálloda építésére is szükség van. Mint ismert, a régi vásárcsarnok helyére is ezt álmodta meg a baloldali városvezetés, holott korábban a fideszes önkormányzat munkahelyteremtő beruházásként szolgáltatóközpontot hozott volna ott létre, ahol jól képzett fiatalok találhatták volna meg a számításukat, életcéljukat, jövőjüket. A szállodás ötletet egyébként az internet népe meglehetősen szkeptikusan fogadta, nem egyszer humorizálva azzal például, hogy majd a négycsillagos hotel londinere a vendég krumpliját fogja felcipelni, miután elfogyasztotta a hurkát a csarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!