Terjed a vírus

2021.11.02. 16:47

Ismét megnőtt a fertőzöttek száma a pécsi óvodákban

Újabb óvodákban jelent meg a fertőzés az elmúlt napokban.

Bama.hu (Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata)

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Keleti Városrészi Óvoda Dr. Majorossy Imre Utcai Tagóvodájában az egyik szülő pénteken késő délután jelezte, hogy gyermeke koronavírus-tesztje pozitív lett. A gyermek október 26-án volt utoljára az óvodában. A tagóvoda az őszi iskolai szünet miatt csak egy összevont csoporttal működött, 11 gyermek vette igénybe az ellátást. A 11 gyermeket a hatóság járványügyi megfigyelés alá helyezte.

A Nyugati Városrészi Óvoda Mezőszél utcai székhelyintézményében szombaton újabb dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív. A dolgozó október 27-én volt utoljára az óvodában, de aznap nem gyermekcsoportban látta el feladatait, ezért csak ő került karanténba, további intézkedést a hatóság nem tartott indokoltnak. Ebből az intézményből összesen 3 munkatárs és 11 kisgyermek került karanténba az elmúlt napokban.

A Kertvárosi Óvoda Enyezd Utcai Tagóvodájában október 29-én nevelés nélküli munkanap keretében külsős előadó tartott elsősegélynyújtó tanfolyamot az intézmény óvodapedagógusainak. Az előadó szombaton jelezte az óvoda vezetőinek, hogy koronavírus tesztje pozitív lett. Az előadáson részt vevő pedagógusok közül nyolc főt, azokat, akik eddig nem vették fel az oltást, a hatóság járványügyi megfigyelés alá helyezett.

A karanténnal nem érintett gyermekek számára valamennyi érintett pécsi óvoda biztosítani tudja az ellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!