rejtély

2021.11.20. 20:00

Kik és miért parkolnak ingyen a belvárosban?

Az egykor a Természettudományi Múzeumnak helyet adó épület lánccal, lakattal lezárt udvari, bejárati ajtaját időnként kinyitják, s több autó is leparkol az udvarán – írja a Pécsi Újság.hu.

M. B. (forrás: Pécsi Újság.hu)

A szóban forgó ingatlan felújítása egyébként hónapok óta félbemaradt, legalábbis kívülről látható munkák nem folynak környékén. Vajon kik lehetnek akkor akik a belváros szívében ingyen parkolhatnak egy önkormányzati ingatlan udvarán?

„Odabent úsznak”, hangzik a magyarázat A tanú című filmben arra vonatkozóan, miért is van zárva a nép előtt az uszoda. Azt persze nem tudjuk, maga Bástya elvtárs csinál-e valamit a nép előtt szintén zárvatartó, egykor a Természettudományi Múzeumnak helyet adó épületben, de sokaknak feltűnő tény, hogy bárki, bármikor oda nem léphet be.

Az ingatlan udvari kapuját lánc és lakat őrzi, ám időnként mégis kipattannak a zárak: jellemzően hétvégén, kora reggel, majd az udvarra autók gördülnek be, s parkolnak ott órákon át. Ingyen, persze. A megyeszékhely belvárosának szívében, ott, ahol a kerítésen kívül négyszáz forintért lehet várakozni óránként, persze csak akkor, ha éppen akad hely.

Mivel az épület felújítása hónapok óta félbeszakadt, s hét közben ritkán tapasztalható csak mozgás benne, nem találtunk értelmes magyarázatot arra, hétvégén vajon mi indokolja a jövés-menést. Lehet ugyan, hogy odabent folyik valamilyen munka, de akkor is kérdés, hogy miért csak hétvégén. A rejtély feloldásához az önkormányzat segítségét kértük, ha esetleg válaszolnak, közreadjuk magyarázatukat – mindeddig nem tették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!