Várják a zeneszeretőket

2021.11.30. 17:30

Koncertek teszik hangulatossá az adventet Pécsett

Advent első vasárnapjával elkezdődött a hétvégén az új egyházi év, és elindult az előkészület Jézus születésének ünnepére.

Wald Kata

– A várakozás alatt lehetőség nyílik a hajnali szentmiséken való részvételre, amelyek Szűz Mária tiszteletére és a Jézus eljövetele utáni vágy kifejezésére kerülnek bemutatásra – hívja fel a figyelmet a Pécsi egyházmegye. A roráté szentmisék 6 órakor kezdődnek hétfőtől szombatig a székesegyházban, és ezek élőben követhetők a Pécsi egyházmegye internetes közösségi csatornáján is.

December 4-én, szombaton, 17 órakor a második gyertyát is meggyújtják az adventi koszorún a Széchenyi téren Hajduch-Szmola Patrik, a Pécsi Evangélikus Gyülekezet lelkésze közreműködésével.

Az adventi időszakot a pécsi püspökség által szervezett különleges hangversenyek is színesítik. Ezen a héten pénteken, december 3-án, 19.30-kor a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium Kamarakórusa és a Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Pogányi Általános Iskola Gyermekkórusa ad koncertet. A két iskolai kórus közös produkciója során adventi és karácsonyi tematikájú énekek, kórusművek és hangszerszólók segítik az érdeklődők lelki hangolódását.

December 10-én 17 órai kezdettel a horvát nyelvű szentmisét megelőzően a donji miholjaci „Sveta Cecilija” Vegyeskar és a Harkanovci Kulturális és Művészeti Együttes közreműködésével mutatnak be énekes előadásokat tamburazene-kísérettel a székesegyházban. – Karácsonyváró programjával a Pécsi Horvát Klub, a Pécsi egyházmegye horvát referatúrájának támogatásával minden évben lehetőséget teremt a pécsi és Pécs környéki horvát nemzetiségű híveknek, hogy anyanyelvükön hallgassanak szentmisét, illetve ünnepi koncertet – közölte a Pécsi egyházmegye.

December 12-én 19 órakor a kertvárosi Szent Erzsébet-templomban várják a zeneszerető közönséget, ahol a PTE Művészeti Kar orgonistahallgatói adnak koncertet. Kovács Szilárd Ferenc orgonaosztályának hangversenyén az adventi készületre és karácsony fényére fókuszálhat a hallgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!