Tudományos ünnepség

2021.11.15. 19:15

Méltó módon emlékeztek meg Szentágothai Jánosról

Immáron tizedik alkalommal tartottak tudományos ünnepséget a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában, amellyel a névadó születésnapjára emlékeztek méltó módon.

Móga R.

Forrás: UnivPécs

Fotó: Csortos Szabolcs

A jubileumi rendezvényen a bécsi Cebina GmbH cég alapítója és vezérigazgatója, Nagy Eszter is előadást tartott. Emellett köszöntőt mondott Miseta Attila, a PTE rektora, valamint Helyes Zsuzsanna is, a Szentágothai János Kutatóközpont elnöke.

Ezt követően nyolcadik alkalommal adták át a Szentágothai és Junior Szentágothai Díjakat. Az idei esztendőben Gyenesei Attila, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Bioinformatikai kutatócsoportjának vezetőjét illette a Szentágothai Díj. A Junior Szentágothai Díjat pedig Hajnalné Nagy Szilvia Anett, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Strukturális Neurobiológiai kutatócsoportjának tagja kapta meg.

A díjazottak a plakettek átvétele után látványos előadások keretein belül bemutatták munkásságukat és főbb kutatási területeiket.

Képünkön a díjazottak: Gyenesei Attila és Hajnalné Nagy Szilvia Anett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!