Nagyobb boldogság adni, mint kapni

2021.12.19. 17:23

Gyermekek álmai várnak további támogatókra

Meghosszabbította a Karácsonyi Kívánságlista-programját a Magyar Református Szeretetszolgálat – a november elején indult adománygyűjtő akció során eddig csaknem kétezer gyermek karácsonyi kívánsága már teljesült, de még így is maradtak több mint ezren, akiknek az álma megvalósításra vár.

Wald Kata

Fotó: Shutterstock

A programot ezért december 23-ig meghosszabbították, adta hírül a szeretetszolgálat. Ezúttal azonban már tárgyi segítséget nem, hanem csak pénzadományokat várnak, így ugyanis nem kell várni a csomagok beérkezésére, hanem azonnal meg tudják vásárolni az ajándékokat a szervezet munkatársai. 
 

 

A Magyar Református Szeretetszolgálat háromezer rászoruló gyermek karácsonyi kívánságát, álmát gyűjtötte össze a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon. A Karácsonyi Kívánságlista-program november 2-i indulása óta 1878 gyermek karácsonyi kívánsága teljesült, 1122 gyermek azonban még várja jótevőjét. December 1-jétől már csak pénzbeli felajánlásokat fogadnak – a kívánságokat egyszerű bankkártyás fizetéssel lehet teljesíteni, az ott szereplő összegek felajánlásával. 
 

A szeretetszolgálat 2019-ben indította útjára a Szeretetdoboz-Kívánságlista programját, amelynek lényege, hogy a támogatók online felületen teljesíthetik a rászoruló gyerekek vágyait. A nehéz helyzetben nevelkedő gyerekek kívánságait közzé teszik, majd az adventi időszakban lehet azokat teljesíteni, akár az ajándék megvásárlásával, vagy akár a meglepetés értékének felajánlásával. 
Az összegyűlt felajánlásokat a gyerekek szüleinek juttatja el a segélyszervezet, akik karácsonykor maguk adhatják át csemetéiknek a csomagot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!