felháborító

2021.12.01. 20:00

Járókelőket zaklat egy agresszív, gátlástalan banda a Mecsek Áruház környékén

A járókelőket is zaklatják annak a bandának a tagjai, akik az uránvárosi Mecsek Áruház közelében gyűlnek össze minden nap. A problémát a rendőrök is tapasztalják, több bejelentés is érkezett hozzájuk.

Palotás Péter (forrás: Pécsi Újság.hu)

20200221 Hódmezővásárhely hajléktalan illusztráció fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Szinte nem lehet nyugodtan áthaladni, vagy a buszra várni a Mecsek Áruház környékén az ott tanyázó zűrös banda miatt. Az áldatlan állapotokról egy uránvárosi hölgy számolt be, akitől megtudtuk, a társaság tagjai alkoholt fogyasztanak a közterületen, hangoskodnak, szemetelnek, illetve zaklatják az arra járókat. Mint mondta, a kutyáját is rendszeresen hergelik.

Mindezt tetézi, hogy a banda tagjai a Szilárd Leó parkba járnak elvégezni a kisebb-nagyobb dolgukat, az összepiszkított ruhákat pedig az amúgy népszerű tér ivókútjaiban mossák ki, ha éppen a hideg idő miatt nincs elzárva a víz. A gusztustalan és felháborító esetnek szemtanúja volt a tarthatatlan helyzetről beszámoló uránvárosi nő.

Tőle tudjuk azt is, hogy rendszeresen intézkednek a rendőrök, és mentő is érkezett már a helyszínre. Megkeresésünkre a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, az említett esetekkel kapcsolatban több bejelentés is érkezett hozzájuk, a jogsértéseket ők is tapasztalják. Mint megtudtuk, az egyenruhásoknak általában csendháborítás, köztisztasági szabálysértés, közterületi alkoholfogyasztás miatt kell intézkedniük.

Arról tájékoztatták lapunkat, hogy a bejelentések száma összességében nem magas, azonban szabálysértési feljelentést idén csaknem száz esetben tettek a rendőrök. Többször szabtak ki helyszíni bírságot, de volt példa elfogásra és előállításra is. Leszögezték, az adott területen rendszeres a rendőri jelenlét, a visszatérő ellenőrzések eredményeképpen pedig csökkent az említett jogsértések száma.

A békés hajléktalanokat segítik az uránvárosiak

Hogy a szóban forgó banda tagjai hajléktalanok-e, nem ismert. Az viszont biztos, hogy a Mecsek Áruház környékén több olyan fedél nélküli ember tartózkodik rendszeresen, akik nem zavarják a környéken élők nyugalmát. Őket rendszeresen segítik ruhákkal, étellel és egyéb adományokkal az uránvárosiak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!