Lakossági fórumot tartottak

2021.12.10. 20:36

Kétes elemektől tart a békés Ispitaalja

Lakossági fórumot tartott Ispitaalján Barkóczi Csaba fideszes önkormányzati képviselő péntek este. A témák közt szerepelt a városrész közbiztonsága, ami az elmúlt időben sokat romlott. Barkóczi szerint a környéknek több segítségre van szüksége a városvezetéstől.

Vizvári Soma

Fotó: L. P.

Körülbelül harminc helyi lakos vett részt Barkóczi Csaba péntek esti közmeghallgatásán, amelyet a környék fideszes önkormányzati képviselője a közbiztonság, az út- és járdafelületek állapota, valamint a parkolás témájában hirdettek meg. 
– Jó időben sokszor késő éjjelig hangoskodnak, zenét hallgatnak a Köztársaság téren az ott összeverődött bandák. Üvöltöznek, sikongatnak, vihognak. Egyszer éjjel egykor kellett rájuk hívnom a rendőröket – nyilatkozta a Dunántúli Naplónak egy a tér mellett lakó hölgy, aki részt vett a közmeghallgatáson. 
 

 

– Ezek a nyári programok, ha elmúlik a jó idő, és fázni kezdenek, akkor ez a probléma ideiglenesen megszűnik. De tavasztól őszig a hajléktalanok elfoglalják majdnem az összes padot – tette hozzá. 
A lapunknak nyilatkozó helyi lakos azt is megjegyezte, a vízelvezetéssel is kellene kezdeni valamit a téren, mert gyakran megáll ott az esővíz, ami megnehezíti a közlekedést. 
– Elégedett vagyok, hogy ilyen szép számmal jöttek el a fogadóórámra – mondta lapunknak Barkóczi. 
A fideszes helyi képviselő régóta napirenden tartja a romló közbiztonság kérdését. 
– Két gócpontja van a lumpen elemeknek a városrészben. Az egyik a Köztársaság tér, a másik pedig a Szilágyi Dezső utca és a Nagyvárad utca sarkán a bolt környezete – mondta. 
Barkóczi szerint Pécs polgármestere azzal segíthetné a környéket, ha megtöbbszörözné a közterület-felügyelet jelenlétét az említett gócpontokon. 
– Már többször felhívtam Péterffy Attila figyelmét, és még ezután is mondani fogom neki. Ispitaalja egy kellemes polgári környék, nem szeretnénk, ha ellumpenesedne – hangoztatta. 
 

A csúszdákat is elfoglalják

– Mindig ez van itt, hiába jeleztem már a Biokomnak, és a köztereseknek is, ha épp nagy ritkán erre jártak, nem változott semmi – nyilatkozta lapunknak korábban egy anyuka a Köztársaság téri játszótéren, miközben mellettünk nem messze éppen egy hajléktalan turkált az egyik kukában. – Van, hogy úgy kell elzavarni a csúszdák tetejéről a hajléktalant, aki ott pihen – mesélte. Barkóczi Csaba akkor úgy fogalmazott: a rendőrség maximálisan helytáll, de a baloldali városvezetés nem segíti a testületet eléggé. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!