Színvonalasabb közösségi közlekedés

2021.12.11. 07:01

Tesztüzem: indul az új pályaudvar a hétvégén

Négy vadonatúj autóbusz érkezett Komlóra – a járművek most vasárnap, a megújult buszpályaudvar próbaüzemének indulásával, valamint az új, a komlóiak kényelmét szolgáló menetrend életbe lépésével egy időben kezdik meg szolgálatukat.

Wald Kata

Fotó: W. K.

– Helló, Komló! Megérkeztünk! – ezzel a felirattal köszöntötték a várost a tegnap Komlóra érkezett új autóbuszok, amelyek a megújult buszpályaudvar próbaüzemével egy időben, most vasárnap kezdik meg szolgálatukat a térségben. 
– A vasárnaptól életbe lépő, a komlóiak kényelmét szolgáló új, ütemes menetrenddel, a vadonatúj buszokkal és a korszerű pályaudvarral egy korszak lezárul, és megnyílik a kapu Komló 21. századi közlekedése előtt – emelte ki a járművek tegnapi ünnepélyes átadóján Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője. 
 

 

Polics József, Komló polgármestere hangsúlyozta, hogy a komplex módon megvalósult, a komlói önkormányzat és a Volánbusz közös, mintegy 920 millió forintos projektje meghatározó a város számára, hiszen nem csak az utazóközönséget érinti a fejlesztés, hanem Komló arculata szempontjából is döntő jelentőségű a beruházás. 
Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója kitért arra, hogy a Komlót érintő fejlesztés része a Volánbusz átfogó megújulási programjának, amelyben a jármű- és infrastruktúra-korszerűsítések, valamint a menetrend-módosítások a közösségi közlekedés színvonalasabbá és ezáltal népszerűbbé tételét célozzák. 
 

A megérkezett Volvo 8900-as autóbuszok 95 férőhelyesek, ami egy csuklós busz befogadóképességének felel meg, alacsony belépésűek, így babakocsival, kerekes székkel is akadálymentesen használhatók, légkondícionálóval, fedélzeti kamerarendszerrel, USB-töltőpontokkal felszereltek. A négy új jármű évente több mint másfélmillió utas számára biztosít komfortosabb utazást. 
Mint arról beszámoltunk, az új menetrend december 12-i életbe lépésével egy időben a helyi és helyközi járatokat fogadó és indító, teljeskörűen megújult, 9 induló kocsiállással és 3 leszállóhellyel rendelkező autóbusz-állomás tesztüzeme is kezdetét veszi. A járatok ide érkeznek és innen is indulnak, az utasperon vasárnaptól használható, a pénztáraknak, utasvárónak, mosdóknak helyet adó főépület pedig várhatóan január közepén nyitja meg kapuit. 
 

Ötpercenként indul busz reggelente a megyeszékhely felé

Ötpercenként indulnak a buszjáratok a legforgalmasabb reggeli időszakban Komlóról Pécs irányába, a délutáni csúcsidőszakban pedig a megyeszékhelyről Komló felé jellemzően 10–15 percenként indul busz, a december 12-étől életbe lépő új, ütemes menetrend szerint. Reggelente gyors­járatok is közlekednek, és új elemként éjszakai járatot is bevezettek, amire nagy igény mutatkozott többek közt a fiatalság részéről, és aminek köszönhetően Komlóra már az éjszakai kényelmes hazajutás is biztosított. A biztonságos utazásra – ahogy az a tegnapi átadóünnepségen elhangzott – a Volánbusz jól képzett, a mecseki útviszonyokat kiválóan ismerő autóbusz-vezetői is garanciát jelentenek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!