Postabontás

2022.01.26. 18:25

A farhát nem egyenlő a nélkülözéssel - szögezi le olvasónk

Központi téma lett az utóbbi napokban a csirkefarhát – vannak, akik a nélkülöző kisnyugdíjasokkal azonosítják ezt a húsféleséget, fontosnak tartom azonban, hogy ezt a kérdést tisztába tegyük.

Név és cím a szerkesztőségben

Kuangcsou, 2020. februr 3. A koronavrus elleni vdekezsl szjmaszkot visel csirkehsrusok egy kuangcsoui piacon 2020. februr 3-n. MTI/EPA/Alex Plavevski

Fotó: Alex Plavevski

A saját példámból kiindulva. Két felnőtt gyermekem van, nekik is vannak gyermekeik. Külön háztartásban élnek, saját lakásban, és szerencsére nem nélkülöznek.

 Én ugyan már nyugdíjas vagyok, de én se szenvedek semmiben hiányt, egyáltalán nem mondható, hogy szegénységben élnék. 

Ennek ellenére nálunk vasárnaponként csirkefarhát kerül az asztalra. A család szinte minden vasárnap együtt ebédel, az ételt pedig nagymamaként én készítem. Ezzel segítem a gyerekeket: nem kell a főzéssel bajlódniuk és az unokáim is így minden hétvégén finom házi kosztot ehetnek. Minden alkalommal megkérdezem, hogy milyen levest szeretnének, és az esetek nagy részében a húslevesre szavaznak. Amihez a csirkefarhát nélkülözhetetlen. Mert a húslevesnek ez az alapja, ettől lesz igazán finom, ráadásul a vejemnek a levesben megfőtt farhát a kedvence. 

Komoly vendéglős múlttal rendelkezem, és az étteremben, ahol dolgoztam, szintén farhát főtt a levesben. Sőt, a hentestől, akitől a húst veszem, a közeli vendéglősök is rendszeresen viszik nagy mennyiségben a farhátat – nem egyszer voltam ennek szemtanúja. A leveshez az étterembe, alapanyagként. Úgy gondolom, ezek a példák igazolják, hogy a csirkefarhát nem hozható összefüggésbe kizárólag a szegénységgel.

Név és cím a szerkesztőségben 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!