Színes kalyiba

2022.01.11. 20:00

Ispitaalján már várják a városvezetés által lealázott buszvárót

Színes kalyibának, a városképbe nem illő bódénak minősítette a baloldali városvezetés a Magyar Kétfarkú Kutyapárt által az Ágoston térnél elhelyezett buszmegállót, és annak elbontását kérték. Időközben Ispitaaljáról bejelentkeztek a megállóra.

Bóka Máté

Fotó: L.P.

Városképtől idegen bódé, színes kalyiba, így jellemezte nem is olyan régen az MSZP-s és DK-s alpolgármesterekkel dolgozó városvezetés sajtósa, Marton Ferenc – aki korábban a Péterffy Attila mellett a hőerőműben is dolgozott – által jegyzett közlemény a Magyar Kétfarkú Kutyapárt buszmegállóját, amelyet az Ágoston térnél helyeztek el. A megállót azt követően tették ki, hogy közel három évvel ezelőtt, a korábbi városvezetés biztonsági okok miatt eltávolított egyet ugyanerről a helyszínről. Az MKKP önkéntesei, „passzivistái” – ahogy magukat nevezik – azért szánták el magukat a lépésre, mert a baloldali városvezetés a váltás óta nem lépett fel a helyiek igényének megfelelően. A Péterffy Attila polgármester által vezetett önkormányzat azonban meglehetősen arrogáns, kioktató közleményben kérte a megálló elbontását. 

 

Az ispitaaljaiakért dolgozó Barkóczi Csaba fideszes képviselő kedden viszont be is jelentkezett a buszmegállóért. Mint mondta, Ispitaalján a 4-es helyi járat útvonalán legalább négy helyszínen szükség lenne arra az építményre, amit „tűzzel-vassal igyekszik elüldözni” Péterffy Attila az Ágoston térről. A politikus elmondta, „nyilván a polgármesternek nincs szüksége a buszváróra, hiszen havi 320 ezer forintért bérel neki a város az adófizető pécsiek pénzéből egy felső kategóriás gépjárművet”. 

 

– Nem szokott várakozni, így lehet érzékeny a különböző színekre, megjelenési formákra – mondta, majd a kétfarkúakhoz fordulva hozzátette: a vasúti pályaudvarnál, a MÁV-bérházzal szemben, a Rét utcánál, valamint a Mártírok útja és a Megyeri út kereszteződésénél is jó lenne egy ilyen beálló. Egyben azt is kérte, hogy a Biokom ne akadályozza a létesítést, hanem segítse az önkénteseket abban, hogy statikai szempontból megfelelő, kellően biztonságos buszvárókat építsenek. 

 

Barkóczi Csaba hétfői elhatározásával szinte egy időben került ki egy írás a baloldali városházi közlöny oldalára, amiben már enyhébb hangot ütött meg a polgármester, aki a lap szerint azt állította, „nem szerencsés, ha kéretlenül kerülnek ki buszmegállók a belvároshoz közeli helyszínekre”, és kérte, hogy új helyszínt keressenek neki máshol. 

 

Az MKKP korábban úgy vélekedett, hogy nekik nincs mit elbontaniuk, mert sem bódét, sem kalyibát nem építettek. 
Érdekesség, hogy Péterffy jelenlegi sajtókapcsolati tanácsadója, Barabás Béla által korábban főszerkesztett MSZP-közeli helyi lapban a fideszes városvezetés idején még arról értekeztek, hogy fedett buszmegálló nélkül „áznak a buszra várók” az Ágoston téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!