Hurrá!

2022.01.23. 09:55

Tavaly több mint félezer kisgyermek jött a világra Mohácson

A Mohácsi Kórház szülészeti osztályán 2021-ben 512 kisbabát segítettek e világra, míg egy évvel korábban 490 újszülöttnek örültek a családok.

B. M. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

2022 első kisbabája, Hunor, január elsején 18.40-kor sírt fel, a 2850 grammos, 52 centis fiúcska és édesanyja egészségesek. 

Mohácson egyébként esztendők óta mintegy félezer kisgyermek jön világra a kórházban. 2017-ben például 513 újszülöttet jegyeztek be az anyakönyvbe, míg egy évvel korábban 465 kisbaba látta meg a napvilágot a városban. 2020-ban 490-en születtek Mohácson, tavaly pedig 512 kisbabát köszönthettek. 

 

Az örvendetes adat ugyanakkor nem feltétlenül azt jelenti, hogy ennyivel gyarapodott Mohács lakossága, ugyanis a kórház szülészeti osztályán a megye más településein, sőt, megyehatáron túl élő kismamák is gyakran hozzák világra a gyermeküket. 

 

A vírus okozta korlátozások még 2020-ban az előre tervezett esküvőket nem befolyásolták számottevően, ha el is halasztották a nagyobb lakodalmakat, azért 133 alkalommal anyakönyvvezető elé álltak az ifjú párok a városháza dísztermében. Az elmúlt évben kevesebb fiatal kötött házasságot, az ünnepi aktuson 124 alkalommal vettek részt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában