Hideg van

2022.01.08. 19:22

Visszatért a kemény tél, Baranyában is repkednek a mínuszok

Az elmúlt napokban nyugodtan járhattuk az utcákat egy szál pulóverben, ám az elkövetkezendő időszakban ismét előkerülhetnek a sapkák és sálak. Az előrejelzéseket látva durva faggyal tarolja le a hidegfront hazánkat. Ráadásul a hétvégén az ország számos pontja fehérbe borulhat.

Móga R.

A várható fagy a reggeli menetrendünket is felboríthatja, hiszen könnyen előfordulhat, hogy munkába sietnénk, de a kocsi szélvédőjére ráfagyott a jég. Jobb esetben van nálunk jégkaparó, de az is épp elég időbe telik, míg letisztítjuk, és elindulhat a napunk. 
 

A házi kedvencekre is veszélyt jelenthet a csípős hideg. Ha állatainkat kint tartjuk, akkor ebben a zord időben az energiában dús eleség és a szélvédett kuckó biztosítása elengedhetetlen. Ráadásul az ivóvizekre is különösképp figyelni kell, hiszen a fagyott vizet ilyenkor langyosra kell cserélni. Mindemellett persze a mozgást ugyanúgy igénylik, így a hűvös nem lehet ürügy számunkra. 

Jól be kell öltözni a várható mínuszok hallatán


 

Na, de ha már tényleg beköszönt a kemény tél, és kisebb-nagyobb havazásokra is számíthatunk, akkor a pozitív oldaláról is megközelíthetjük mindezt. Ámulatba ejtő látványt tud nyújtani a befagyott tavak, folyók látványa. 

Az autótulajdonosoknál nem árt, ha kéznél lesz a jégoldó

Élhetünk a korcsolyapályák által kínált lehetőségekkel. Elkészíthetjük az idei első havas képeinket. Ráadásul nagyobb hómennyiség esetén még hóembereket is építhetünk, vagy szerencsés helyzetben még szánkóval is csúszhatunk egyet. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!