Formál minket

2022.02.18. 08:58

A média hálójában: neves előadók szólalnak fel több témában is a pécsi előadáson

Nagyszabású nemzetközi konferenciát szervez a gyermekek oktatása, nevelése, identitásuk formálása témakörben a Mathias Corvinus Collegium (MCC).

Móga R.

Képünk egy korábbi illusztráció

Forrás: mcc.hu

Az eseményen elsősorban neves hazai és nemzetközi előadók szólalnak fel, de a szervezők nyitottá tették a rendezvényt az érdeklődők számára is. A rendezvény többnyire Budapesten zajlik majd, de pénteken kihelyezett beszélgetéseket tartanak három megyei nagyvárosban is, Miskolcon, Szegeden, valamint Pécsen, melyeken a részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. 

 

Manapság az emberek döntő többsége a közösségi médián keresztül informálódik, tájékozódik a világ dolgairól. Formálódó világképüket, véleményeiket már-már ezeken a platformokon tudják a legjobban megosztani. Ez azonban a számtalan előny mellett rengeteg veszéllyel és kihívással is jár. Kevesek vannak tisztában azzal, hogy mekkora szerepe és hatalma van ilyen téren a közösségi médiának a vélemények formálásában, illetve a tömegek befolyásolásában. 

 

Na de vajon képes-e ez a tendencia elmenni egészen odáig, hogy megkérdőjelezzük a saját helyünket és a szerepünket ebben a világban? Erről tart most csütörtökön érdekesnek ígérkező előadást az MCC Pécsi Képzési Központban fél 6-tól Josh Hammer, aki a Newsweek véleményrovatának vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!