Vigyázni kell!

2022.02.15. 14:00

Nagyon fontos, hogy kit is engedünk magunkhoz

A szerelmesek napján a magányos emberek még inkább társra vágynak. Sokan csak eljátszanak a gondolattal, de néhányan tesznek is azért, hogy párt találjanak. Na, de ez igencsak veszélyes lehet, főleg ebben a mai digitális világban.

Móga Richárd

Nincs az évben még egy olyan megosztó időszak, mint a Valentin-nap. Akinek van párja az valami kis aprósággal igyekszik meglepni kedvesét – az már más kérdés, hogy sokan miért csak ezen a napon teszik mindezt –, de aki független, az szeretne csak túl lenni a romantikával teli napon. Vagy persze éppen ihletet kap arra, hogy itt az ideje újra a lovak közé csapni. 

 

Kétség sem fér ahhoz, hogy a randevúzás és az új kapcsolatok kialakításának művészete hatalmas változáson ment keresztül az elmúlt években. Szimpátiánkat egy gombnyomással kifejezhetjük, vagy egy kedves üzenetet írhatunk a kiszemelt személy képe alá. Na, de biztos, hogy neki küldjük? 

 

Amíg a randevúk az online térben maradnak, a bűnözők sem tétlenkednek – a társ­keresőoldal-alkalmazások felhasználói továbbra is kedvelt céljai a digitális gonosztevőknek. Persze a jelenlegi járványhelyzet is rákésztetett minket arra, hogy a virtuális térben ismerkedjünk, de a veszélyeire nem lehetett felkészülni. 

Megszámlálhatatlan népszerű társkereső alkalmazás és weboldal hamisítványaival találkozhatnak a társra vágyók, ezek pedig szinte tökéletes másolatai az eredeti oldalaknak vagy applikációnak. A támadók a digitális eszközöket személyes adatok megszerzésére is használhatják, hogy aztán kéretlen reklámokkal bombázzák a felhasználókat. 

 

És ez még mindig csak a jéghegy csúcsa. Érdemes ilyenkor ellenőrizni az alkalmazásengedélyeket. Ne telepítsünk megbízhatatlan forrásból! Informálódjunk a felkeresett társkereső weboldalról! Ne osszunk meg túl sok személyes információt! Ami a legfontosabb, hogy próbáljunk meggyőződni arról, hogy tényleg azzal a személlyel beszélünk-e, akinek az adott illető mondja magát. Hiszen nem minden arany, ami fénylik. 

 

Sokaknak bejönnek a társkeresők

Ami néhány évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlen volt, az elmúlt éveket tekintve egyre többen találják meg életük párját az online térben. Persze kívülállóként felfoghatatlannak tűnik mindez, de ha nem teszünk azért, hogy a családi állapotunk változzon, akkor biztosan nem is jön majd az egyébként már várt fordulat. Az új módiban mindenképpen körültekintőnek és óvatosnak kell lennünk, de reális elvárásokkal és őszinteséggel célt érhetünk. Kevés az esélye annak, hogy mindenki ilyen hasonló felületen fog rátalálni élete párjára, de új kapcsolatok kialakítására mindenképp elfogadható módszer. Ami pedig igazán a népszerű társkereső oldalak mellett szól, hogy még önmagunkat is sokkal jobban megismerhetjük általuk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!