Csakis előre

2022.02.11. 12:02

Negyvenhétezer szülőhöz juthat el az adóvisszatérítés Baranyában

Összesen csaknem tizenkilenc milliárd érkezik meg a napokban a baranyai családoknak a személyi jövedelemadó visszatérítéséből – közölte Hoppál Péter, Pécs és környéke országgyűlési képviselője pénteken, a Megyeházán tartott sajtótájékoztatóján.

Vizvári Soma

Fotó: Löffler Péter

A kormánypárti politikus elmondta, a megyében negyvenhétezer szülőhöz juthat el az adóvisszatérítés. 

Mint ismert, a kormány intézkedésének köszönhetően minden gyermekes szülőnek, aki családi kedvezményre jogosult, visszajár a 2021-ben megszerzett jövedelemből levont adó, ekho, illetve katások esetében a 2021-es tételes adó negyede.

 

Hoppál Péter elárulta, a családosok szja-visszatérítése azért vált lehetségessé, mert a magyar gazdaság az elmúlt tíz évben a baloldali csődhelyzet után egyre jobban teljesít.

Hozzátette, a 2021-es év külső elemzők szerint is az egyik legeredményesebb volt Magyarországon a rendszerváltás óta.

 

A képviselő elárulta, Baranyában a jogosultak négy százaléka, mintegy ezernyolcszáz fő nem igényelte a visszatérítést. Emlékeztetett, ők május huszadikáig még az adóbevallásukban megtehetik ezt.

 

Pécs és környéke országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője nemrég kijelentette, ha kormányra kerülnének, átalakítanák a családtámogatási rendszert.

– A baloldal helyi jelöltjei, akik itt Pécsett indulnak majd a parlamenti választáson, ezt a programot teljesítenék, ha megválasztanák őket – hangsúlyozta Hoppál Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!