Baranyai siker

2022.02.21. 18:25

Ősszel a Szakmák Olimpiáján indul Czimmer Bálint

Kínában két olimpiát is tartanak idén: a nemrég zárult téli olimpiát és októberben a Szakmák Olimpiáját.

Zs. J.

Forrás: Facebook/Baranya Megyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégium

Idén január közepén rendezték meg a WorldSkills Shanghai 2022 válogatójának hazai döntőjét festő, díszítőfestő versenyszámban, melyen baranyai siker született. 
 

Mint a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara beszámolt róla, a döntőben a kölkedi Czimmer Bálint végzett az élen, így ő képviseli Magyarországot a Szakmák Olimpiáján, a WorldSkills Shanghai 2022 világversenyen október 12–17. között. 
Czimmer Bálint tavaly júniusban szerezte meg a festő-mázoló végzettséget a Baranya Megyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégiumban. A kölkedi fiatalember Wensofszky Péternél tanult, aki a hazai versenyre is felkészítette a pécsi technikum tanáraival közösen. 
 

Wensofszky Péter keze alatt sok tehetséges fiatal végzett, jelenleg négy festő-mázoló tanulója van, akik közül az egyik végzős olyan sikeres Szakma Kiváló Tanulója Verseny írásbelit írt, hogy továbbjutott a Vácon megrendezésre kerülő gyakorlati versenyre. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!