Hamarosan sor kerül rá

2022.02.01. 14:59

Teljesen állami kézbe kerül a Siklósi Kórház

A korábbi 25 százalékról 100 százalékra növelné az állami tulajdont a Siklósi Kórház Nonprofit Kft.-ben a kormány – derült ki a tegnapi Magyar Közlönyből.

Zs. K.

Fotó: Shutterstock

Orbán Viktor aláírásával jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint „az állami egészségügyi ellátórendszer fejlesztése, megerősítése és kitettségének csökkentése érdekében – különös tekintettel a koronavírus-világjárvány okozta rendkívüli helyzetre és kihívásokra – szükséges, hogy a Siklósi Kórház Nkft. 100%-os mértékben a magyar állam tulajdonába kerüljön”. 

 

Ennek megvalósítása érdekében pedig felhívja a belügyminisztert és az emberi erőforrások miniszterét, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket – a tulajdonos társaság magántulajdonban álló részesedésének – a Magyar Állam javára történő megvásárlása érdekében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem sokkal később közleményben jelezte, hogy a vásárlásra feltehetően hamarosan sor is kerül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!