Hurrá!

2022.02.21. 13:27

Újdonságokkal jön a tizenötödik Pollack Expo

Ismét személyes keretek között rendezik meg a pécsi Pollack Expót.

Móga R.

Forrás: PTE Műszaki és Informatikai Kar Facebook oldala

Fotó: Angyan Krisztian

Az elmúlt két esztendő után ismételten személyes keretek között, a pécsi Expo Centerben rendezi meg február 24–25-én a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) a legnagyobb vidéki műszaki-építőipari szakmai kiállítást és konferenciát, a Pollack Expót. A rendezvényre mintegy 100 előadással, több mint 110 kiállítóval várják a műszaki, illetve a mérnöki tudományok újdonságai iránt nyitott egyetemi hallgatókat, a gyakorló szakembereket és a nagyközönséget. 

 

Idén 15. alkalommal rendezik meg az egyetem, az ipar és a mérnöktársadalom találkozóhelyeként jellemzett Pollack Expót, amely az egykori egyetemi szaknapokból nőtt ki. Az idei évben betekintést nyerhetünk az építészetben alkalmazott 3D nyomtatási lehetőségekbe, megismerhetjük az épületgépészet „okos” kelléktárát vagy az autóipari szoftvertesztelés jövőjét is. Ráadásul megtudhatjuk, hogy miként lehet utólagosan javítani a hulladékból keletkezett tüzelőanyag minőségét vagy hogyan tudunk villamos energiát termelni a tetőbe integrált napelemekkel. 

 

Emellett a szakmai rendezvényen a PTE MIK vezetése együttműködési megállapodást ír alá az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, valamint a Baranya Megyei Mérnöki Kamara képviselőjével, illetve hivatalosan is bejelentik a HUAWEI, valamint Protecta Elektronikai Kft. támogatását. A kiállítás és az előadások részletes programja a weboldalon megtalálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!