Első a kényelem...

2022.03.29. 20:00

A csúcsmodell csúcsmodelljét bérlik milliókért a polgármesternek

Miközben a baloldal továbbra is azt a propagandát folytatja, hogy a kormány kivérezteti Pécset, a polgármester nem enged a jóból: ismét a Skoda csúcsmodelljét béreltetné magának közpénzből, amibe a pihentető alváshoz külön takaróval ellátott alváskényelmi csomagot is szeretne a baloldali politikus. Ez évente négymillió forintba kerül Pécsnek.

Bóka Máté

Ahogy várható volt, a szocialista-DK-s tisztségviselőkkel körülvett Péterffy Attila polgármester valamilyen okból kifolyólag nem tájékoztatta szélesebb körben a közvéleményt arról a házi propagandistákon, a facebookos fizetett „szakemberein" keresztül, hogy továbbra is béreltetni akar magának egy Skoda Superb L&K 2.0 TSI-t, ami a csúcsmodellje a német konszern alá tartozó cseh márkának. 

 

Erről a gazdasági bizottság döntött a minap, amelyen Barkóczi Csaba fideszes képviselő azt is javasolta, hogy a polgármester járjon inkább busszal, elmondása szerint azért is tette ezt meg, mert Auth István DK-s képviselő ironikusan felvetette ezt az ülésen.

 

Barkóczi módosító indítványát természetesen nem fogadták el, így a város ellehetetlenítéséről, anyagi nehézségeiről beszélő, kormányellenes hangulatkeltést folytató városvezető, továbbra is évi bruttó négymillió forintért autózhat, miközben a közpénzből fenntartott gépjárművet magáncélokra – például nyaralásra, üdülésekre, wellnessezésre – is használhatja egy korábbi kérésének megfelelően.

 

Mivel a korábbi bérleti szerződés lejár, ezért az autóra hamarosan elindítják a beszerzési eljárást meghatározott paraméterek és óhajok alapján.

 

Ezek szerint a polgármester autójának igazi erőgépnek kell lennie, 272 lóerős kocsira vágyik a városvezető. Ez jóval több mint elégséges a hétköznapi közlekedéshez - feltéve ha be akarják vele tartani a megengedett sebességhatárokat, nem pedig versenypályán szeretnék  használni.

 

A 4x4-es hajtás akár könnyebb terepezésre – például kiskertbe járásra – , szabadidőautózásra is alkalmassá teszi a járművet. A polgármester által minimálisan elvárt felszereltsége között ott kell lennie egyebek mellett az  "üzleti utas" és az "alváskényelmi" csomagnak, a multifunkciós bőr kormánykeréknek, de a hátsó oldalablakokra szerelt napfényroló is a kívánságok között szerepel.

 

Az L&K jelzés a Skoda két alapítója nevének kezdőbetűjét takarja – Václav Laurin és Václav Klemen –, de ez a csúcsfelszereltséget is jelent a márkán belül, bár azt is kéri a városvezető, hogy az autója „modell-és hajtásmegjelölés nélküli" legyen.

  

Aludni fontos, tárgyalni nem annyira

 

Érdekesség, hogy miközben a városvezetés azzal van elfoglalva, hogy milyen alváskényelmi extrák kerüljenek be a polgármesteri autóba, addig Gyopáros Alpár arról számolt be, hogy mindeddig nem kereste meg őt a baranyai megyeszékhely polgármestere. Mint ismert, Gyopáros a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos, akinek a feladata a Modern Városok Program levezénylése is.

 

Pécs esetében az MVP keretében számos egyetemi fejlesztés valósult meg eddig, ám például az önkormányzat égisze alatt építendő akvapark is ebbe a körbe tartozna. Mint ismert, ez ügyben már több tanulmányt is megrendelt a baloldali önkormányzat, de az elmúlt 30 hónapnyi regnálásuk alatt még egy kapavágás sem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!