Jótett helyébe jót várj

2022.03.02. 16:47

Amilyen kicsi a község, olyan nagy összetartást mutatnak

Nagypall Község Önkormányzata csatlakozott a Kárpátaljai Nagyberek számára indított adománygyűjtéshez, melyet a pécsváradi civil szervezetek kezdeményeztek.

Cz.V.

Képünk egy korábbi illusztráció

Az adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül juttatják el célzottan Nagyberekre. Tartós élelmiszert (liszt, cukor, étolaj, konzerv), higiéniai szereket és pelenkát várnak!

 

Az önkormányzat csatlakozott a Híd Kárpátaljáért mozgalomhoz is. A határ mindkét oldalán szükség van: bébiétel, pelenka, tápszer, kötszer, gyertya, cumisüveg, cumi, tisztasági betét, kézfertőtlenítő, fogkefe, fogkrém, folyékony szappan, sampon, takarók, párnák, meleg és vízhatlan ruhákra, valamint tartós élelmiszerekre.

 

A csomagolással kapcsolatban annyit kérnek, hogy a dobozra írják rá az adományozók, hogy mit tartalmaz a csomag. A gyűjtés időpontja március 7. hétfő 15 – 18 óra között a nagypalli kultúrházban.

 

A község lakói 30 évvel ezelőtt a délszláv háború idején már példaértékű segítséget nyújtottak az akkori menekülteknek, akik közel 10 évig éltek Nagypallon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!