Gratulálunk!

2022.03.16. 09:49

Focistából lett sportújságíró - Szabó Dániel kapta idén a Dunántúli Napló sajtódíját

Minden év márciusában lapunk szerkesztősége díjazza a legjobb újságírói teljesítményt.

Zs. J.

Fotó: L.L.

Idén a sportrovat vezetője, Szabó Dániel kapta az elismerést. 
– Sokáig fociztam, játszottam a PMFC és a PEAC utánpótlásában is, legutóbb pedig a megye III.-ban rúgtam a bőrt. Sosem voltam annyira jó, hogy abból éljek meg, de mivel a sportot szerettem, elkezdtem írni róla – idézte vissza a friss díjazott. 
Kezdetben a Nemzeti Sport baranyai tudósítója volt, majd korábbi kollégánk, K. Mayer András segítségével lapunknál helyezkedett el. 

 

Szabó Dániel kedvenc sportja a labdarúgás, két csapat iránt rajong: a PMFC-ért és az Arsenálért. Az angol elitcsapatot 2004-ben szerette meg, mikor veretlenül nyerték meg a bajnokságot. A PMFC-t kiskorától kedveli, az egyik legnagyobb élménye, mikor 2011-ben 5-1-re kiütötte PMFC a Vasast. A pécsiek góljait Bajzáth szerezte. 
– Boldoggá tesz, hogy sportújságíró lettem. Személyesen találkozhattam Danyi Gáborral, Rátgéber Lászlóval, Iványi Dalmával, olimpia résztvevőkkel – tette hozzá mosolyogva Szabó Dániel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!