Mindent a kellemes időtöltésért

2022.03.10. 15:26

Kávézó is nyílik majd a kegytárgybolt mellett Máriagyűdön

Wald Kata

Kegytárgybolt nyílt a máriagyűdi kegyhely látogatóközpontjában a közelmúltban, hiánypótló szolgáltatással gazdagítva a létesítményt. 
Az ünnepélyes megnyitón Felföldi László megyés püspök megáldotta a kegytárgyakat, liturgikus eszközöket, szentképeket, rózsafüzéreket, egyházi könyveket is árusító üzletet. A Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint beszédében a főpásztor kiemelte, életünk szentélyében mindannyiunknak, gyerekeknek, felnőtteknek megvan a helye a szent tárgyaknak, melyek segíthetnek abban, hogy életünkbe béke költözzön, szeretetünk letisztuljon, bölcsességünk gazdagabbá legyen. 

 

Riegl Gábor, Siklós polgármestere mérföldkőnek nevezte a Pécsi Egyházmegye, Siklós és Máriagyűd, valamint a látogatóközpont életében a Laudate Kegytárgy- és Könyvesbolt megnyitását, kiemelve: nem mindegy, hogy mit visznek innen magukkal az ide látogatók, milyen élményeket tapasztalnak itt meg. 

 

Keresztes Andor, a máriagyűdi bazilika plébánosa külön üdvözölte, hogy a térségben egyedülálló módon egyházi kiadók könyveinek széles választéka is elérhető lesz a kegyhelyen. 
Az üzlet különlegessége, hogy papi kellékeket, miseruhákat is vásárolhatnak a lelkipásztorok – ilyen jellegű bolt korábban nem működött a térségben. 

 

A Pécsi Egyházmegye közleménye szerint ez év tavaszán a kegyhelyen elérhető szolgáltatások tovább bővülnek, egy kávézó is nyílik. – A látogatóközpont célja, hogy kényelmesebbé, tartalmasabbá váljon az itt töltött idő, a zarándokok és a lelkigyakorlatra érkezők igényeit kielégítse a helyszín – hangsúlyozták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!