Véghajrá

2022.03.30. 21:14

Márki-Zay Pécsre jött kampányolni

Vizvári S.

Fotó: Laufer László

Kampányzáró körútjának pécsi megállójára érkezett szerda este Márki-Zay Péter, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje, ahol pár száz ember előtt szólalt fel a Kossuth téren.

 
Az eseményen több politikus is megjelent az összefogás részéről, felszólalt Szakács László és Mellár Tamás pécsi országgyűlésiképviselő-jelöltek, de beszédet mondott a Gyurcsány-párti Vadai Ágnes is.

 
A miniszterelnök-jelölt előtt fellépett Nagy Bandó András humorista is, aki úgy vélekedett, hogy idén április 4-e újra a felszabadulás napja lesz. Mint ismert, április 4-e a rendszerváltás előtt a „felszabadulás napjaként” a Magyar Népköztársaság állami ünnepe volt, 1945-ben ugyanis ezen a napon hagyta el Magyarországot az utolsó német katona, ami egyben hazánk teljes szovjet megszállását is jelentette.

 
Márki-Zay Péter beszédében a mai helyzet és a holokauszt között vont párhuzamot, és a magyar népet ahhoz a békához hasonlította, amely nem veszi észre, hogy lassan megfőzik.
 

Címkék#kampány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!