Ikonikusnak számít

2022.03.26. 12:24

Teljesen megújult az erdőmélyi kulcsosház

Ünnepélyes keretek között adták át a több, mint negyven éve működő Gubacsos-kulcsosházat.

M. R.

Fotó: Guba Csaba

Az Orfű közelében található, ikonikus erdei szálláshely teljes egészében újjászületett, modern külsővel és belső terekkel várja a látogatókat. A kulcsosház nevét a közelében csörgedező Gubacsos-forrásról kapta, a helyszínről megközelíthető a cseppköveiről híres Abaligeti-barlang és a Denevérmúzeum is. 

 

A sajtónyilvános átadásra március 23-án, szerdán, délután került sor a Mecsekerdő Zrt. szervezésében. Az ünnepélyes avatáson a vendégeket a Rácz-tanya parkolójából szállították az átadó helyszínére, a felújított kulcsosházhoz. Ennek átadásán köszöntőbeszédet mondott Ripszám István, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója, továbbá Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is, illetve Dalvári Vince, az Agrárminisztérium főosztályvezetője is köszöntőszavakat intéztek az egybegyűltekhez. 

Forrás: Guba Csaba

 

A kulcsosház ezt követően újra a kirándulók, túrázók szolgálatába állhat – a helyszín különlegessége többek között abban is rejlik, hogy egyszerre található lakott területek közelében, mégis az erdő mélyén, természeti értékek között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!