Várták a tutit

2022.03.14. 19:08

Tippeket adhattak, hogy hol érdemes mérni

Zs. J.

20200917 Kisterenye Trafipax akció a megye útjain. Illusztráció Fotó: Hüvösi Csaba HCS Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Hüvösi Csaba

A rendőrség a mai napig várta az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési helyekre, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva március 24-től egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét. 

 

Baranyában korábban volt olyan év, mikor a javaslatokat is figyelembe véve közel hetven helyszínen traffipaxoltak a baranyai egyenruhások, amely során 102 sebességtúllépést dokumentáltak.

 

 

Idén március 14-e délig tehettek javaslatokat a baranyaiak, hogy hol kerüljön sor sebességellenőrzésre. Március 21-én pedig majd nyilvánosságra hozzák a pontos helyszíneket és időpontokat is egyaránt.

 

A Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Itt felkérték a helyieket, hogy szavazzanak arra a helyre vagy helyekre, ahol sebességellenőrzést szeretnének. A német ötlet nagy népszerűségnek örvendett, így később elterjedt Európa más országaiban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!