Hosszú út áll előtte

2022.04.29. 19:14

Dolgozók cumiztatják a kis kengurut a Pécsi Állatkertben

Zs. J.

Forrás: Facebook

Március végén a pécsi állatkert látogatói jelezték, hogy egy kis kenguru, akinek még anyja erszényében lenne a helye, a földön van. Mint az állatkert a közösségi oldalán beszámolt róla, mivel több ivarérett nőstény van a csapatban, így nem lehetett biztosan tudni, melyik is a mamája, illetve azt sem, miért pottyanhatott ki az erszényből, ezért az állatkert dolgozói a kézből való felnevelés mellett döntöttek.

Kezdetben igen kis adag tápszert fogyasztott, ezért napjában (az éjszakát is beleszámítva) legalább nyolc alkalommal kellett etetni. Mára már nagyobb adagokat képes elfogyasztani, a szilárd takarmánnyal is lassan kezd ismerkedni, de így is sok törődést igényel.

– Ember mamája mindent elkövet, hogy a kis Django erős, egészséges, kifejlett kenguruvá váljon, ám addig még hosszú út áll előtte. Szurkoljunk Neki együtt, hogy sikerrel végigjárja ezt az utat – közölte az állatkert a közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!