Együtt éreznek

2022.05.09. 15:06

A háború elől menekülők megsegítéséért szólt a népszerű musical

A Pécsi Nemzeti Színház ősz óta tartja műsorán nagy sikerrel a Valahol Európában című musicalt.

Fotó: RAJNAIRICHARD.EU

– Ki gondolta volna, amikor műsorra tűztük a darabot, hogy mennyire új kontextusba kerül majd a történet? Senki nem gondolta, hogy Ukrajnában háború tör ki  és az ottani emberek, nők és sok kisgyermek menekülni kényszerülnek otthonról. Az előadás fájón aktuális lett. A szomszédos országban zajló események senkit nem hagyhatnak részvét nélkül, aki tud, az pedig lehetőségéhez mérten segíteni próbál. Minket sem hagy érzelmek nélkül az ukrajnai háború, ezért a május 8-i Valahol Európában előadás bevételének nettó összegét, 1 millió forintot a háborús menekültek megsegítésére ajánlotta fel a társulat – mondta el a színház igazgatója, Lipics Zsolt.

– A színház számára kiemelten fontos a társadalmi szerepvállalás, a célunk az, hogy a teátrum mindig reflektáljon a társadalom aktuális helyzetére, a körülöttünk levő világra – tette hozzá.

A május 8-i előadás előadás előtt a színházigazgató mély együttérzését kifejezve adta át a támogatási összeget, melyet Udvaros Renáta a Vöröskereszt Baranya megyei igazgatója és Popovics Jelena a Pécsi Ukrán Önkormányzat elnöke vett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!