Olcsóbb, mint tavaly

2022.05.20. 18:40

Csipegetik már a magyar epret a vásárlók

Pár héttel ezelőtt még számos helyen árusítottak külföldi epret a pécsi vásárcsarnokban, ám tegnap már konstatálhattuk, hogy a magyar kiszorította a külföldit.

Zs. J.

A mai áremelkedések időszakában kevés olyan élelmiszer, zöldség, gyümölcs van, aminek az ára ne emelkedett volna a tavalyihoz képest. Most a piaci körképünkön a magyar epert vettük górcső alá, mivel lassan eljön a szabadföldi eper ideje, ami a fóliást váltja fel. 

Pár héttel ezelőtt még számos helyen árusítottak külföldi epret a pécsi vásárcsarnokban, ám tegnap már konstatálhattuk, hogy a magyar kiszorította a külföldit. A legtöbb helyen somogyit, baranyait kínáltak, de volt, ahol alföldit árultak. Az ára a tavalyihoz képest egy-két százassal lett olcsóbb, míg 2021 májusában a baranyai piros gyümölcs kilójáért 1590 forintot kértek, most a magyarmecskei epret 1300-ért, a vajszlóiért 1400 forintért kínálják. 
 

– Csipegetik már/még a magyar epret – mondta az egyik árus, mikor arra kérdeztünk rá, hogy elindult-e az eperroham. 
Mint a FruitVeB – Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet a napokban közölte, várhatóan jövő héten már nagyobb mennyiségben megjelenik a szabadföldi eper a piacokon. 
 

 

 

Címkék#eper

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!