Hétvégén is hosszabbíthatunk

2022.05.27. 09:50

Érdemes minél előbb elintézni a lejárt okmányok cseréjét

Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét.

M. R.

Fotó: Kozma István

Május utolsó hétvégéjétől június végéig Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között – pünkösdvasárnap kivételével. Ilyenkor kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni. 

Baranyában nyitva lesz a három pécsi (Kossuth tér, Aidin­ger út, Szántó Kovács utca), a komlói, a mohácsi, a siklósi és a szigetvári kormány­ablak a fent megadott időintervallumokban. 

A rendkívüli nyitvatartásnak az a célja, hogy a lejárt okmányokat minél előbb meghosszabbíthassuk. A mostani hétvégére is érdemes lehet így tervezni az ügyintézést. Aki úton van, az ország bármely kormányablakában elintézheti a dokumentumok hosszabbítását, függetlenül attól, hogy hol található a lakóhelye. 

A személyi okmányokra június 30. után szükség lehet az utazáshoz, ezen kívül banki ügyintézéshez, postai ajánlott levelek, illetve bizonyos gyógyszerek patikai átvételéhez. Emellett utazási támogatáshoz és közösségi bérletek megvásárlásához is kellhetnek. 

A jogosítvány meghosszabbítása az Ügyfélkapun keresztül online, automatikusan is megoldható, amennyiben a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági engedélyt. A lejárt forgalmi engedélyek miatt nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni, érdemes ezt is minél előbb elintézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!