Fekvőrendőrt is építenek

2022.05.15. 14:06

Hamarosan kamerák vigyázzák a rendet Szászváron

Wald K.

A focipályát is figyelik majd a kamerák

Fotó: Laufer László

Mintegy hárommillió forintot nyert a közelmúltban a közlekedés- és közbiztonság javítását elősegítő fejlesztésekre a szászvári önkormányzat a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület közreműködésével – a támogatásból többek közt térfigyelő kamerákat telepítenek a település több pontjára. 
A pályázat elkészítésében kiemelten vették figyelembe az elmúlt időszakban beérkezett lakossági igényeket és panaszokat. 

A tervezett térfigyelő rendszer két központtal rendelkezik majd – az egyiket a közösségi háznál, a másikat pedig a tűzoltó szertárnál építik ki. A közösségi ház parkolója, a focipálya, valamint annak parkolója, a műfüves pálya, a település nyugati határánál a Vékény felé vezető út és a vásártérnél található szelektív hulladékgyűjtő, valamint a temetőnél a főbejárat és környéke lesznek azok a területek, amelyeket a kamerák figyelnek majd a jövőben. A Szászváron már régóta tervezett fejlesztéssel elsődleges cél az illegális hulladéklerakások, valamint a közterületi rongálások további visszaszorítása. 

A közlekedés biztonságának javítása érdekében a Diófa utcában két forgalomlassító fekvőrendőrt is telepítenek a projekt részeként, a Bonyhádi utcában parkoló autósok közútra történő felhajtását pedig panorámatükör segíti majd a jövőben. Mindemellett hét közúti jelzőtáblát is kihelyeznek: a lakossági igényeknek megfelelően sebességkorlátozó táblák kerülnek a Vár, a Nefelejcs, a Hóvirág, a Dózsa György, valamint az Ady Endre utcákba. Ezen kívül elsőbbségadás kötelező táblákat helyeznek ki néhány csomópontba. 

A közel hárommillió forintos pályázati támogatáshoz a település mintegy 767 ezer forint önerővel járul hozzá, hogy megvalósulhasson a beruházás. 
Az önkormányzat további, a közlekedés minőségének fejlesztését célzó tervei között szerepel az egyik leginkább igénybe vett szászvári szakasz, az Ady utca burkolatának megújítása is: kiszélesítenék a nyomsávot, és az aszfalt felületét teljes hossz­ban kijavítanák. A beruházásra nemrég nyújtott be pályázatot a település. 

 

A focipályát is figyelik majd a kamerák 
Fotó: L. L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!