Sok embert várnak

2022.05.25. 12:26

Idén hatvan Katlanhelyszín lesz

Ünnep lesz a 15. Ördögkatlan, a kultúra, a minőség, az emberség ünnepe – vázolták a szervezők az idei össz­művészeti találkozó lényegét, mely augusztus 2–6. között zajlik.

Mészáros B. E.

Fotó: Laufer László

Nagyharsányi központtal, Beremenden, Villánykövesden, Palkonyán a Mokos pincében és Kisharsányban, a Vylyan-teraszon. 

Nem állt még össze a pályázati támogatás, de így is rengeteg program lesz hatvan helyszínen – tudtuk meg a rendezvény online sajtótájékoztatóján. Néhány szuperprodukció kimarad, például nem lesz Beremenden nagyszínpad, de operabeavató előadást tartanak Kolonits Klárával, a Traviátát, melynek női főszerepét már több mint százszor elénekelte. Kollár-Klemencz László, az egyik idei díszvendég Öreg banda című új könyvét mutatja be, újra elhozza a Zsolnay Pikniken óriási sikert arató Zabolátlan lovaim című balladisztikus dalösszeállítását és kamarazenekarával is fellép. 

Both Miklós Ukrán Udvara különleges jelentőséget kap, a díszvendégek között pedig ott lesz a Budapest Bábszínház és a Magyar Nemzeti Múzeum is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!