Elhelyezték az alkotást

2022.05.31. 16:39

Képet ajándékozott a somogyhárságyi önkormányzatnak

Nagy értékű olajfestményt ajándékozott egy Somogyhárságyról elszármazott lakó az önkormányzatnak.

Zs. K.

Fotó: guruXOOX

A művészettörténész által 350–400 ezer forintra becsült képet Nagy Ödön készítette, az alkotást a falu hivatalában helyezték el. 

Az adományozó – Molnár Dezsőné (Csirke Erzsébet) – felmenői az 1910-es évek második felétől éltek Kishárságyon (Somogyhárságy mai településrésze). Erzsébet apai nagyapja, Csirke György a Zichy család személyi kocsisa volt. Fiai is itt telepedtek le, és vitték tovább édesapjuk foglalkozását. Molnár Dezsőné tanár lett, később Székesfehérváron tanított 35 évig. A mai napig örömmel gondol vissza a baranyai falura, ahol gyermek- és ifjúsági éveiben a tanítási szüneteket töltötte. 

– Örömmel tölt el, hogy lehetőségem nyílik most arra, hogy gyökereim iránti tiszteletem és szeretetem jeléül én is adjak egy emléket ennek a varázslatos vidéknek, a két Hárságynak – írta ajándékozó levelében a ma már 93 éves Molnár Dezsőné. Az önkormányzat tisztelettel és örömmel fogadta a festményt és a gesztust. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!