,,Itthon Bólyban"

2022.05.12. 12:30

Lakásokra pályázhatnak ismét a bólyi fiatalok

Ismét pályázhatnak lakhatási támogatásra a Bólyban élő vagy a városban letelepedni vágyó fiatalok – mint ismeretes, az „Itthon Bólyban” program keretein belül nyolc, a mai kor igényeinek mindenben megfelelő lakást alakított ki az elmúlt években a kisváros önkormányzata kifejezetten 18 és 33 év köztiek számára.

W. K.

Fotó: Török János

A város népességmegtartó képességének javítását, valamint a „minőségi” elvándorlás megakadályozását célul kitűző projekt részeként, a pályázati támogatás segítségével négy lakást a Hunyadi, négyet pedig a Rákóczi utcában hoztak létre. Ezekben az 55–60 négyzetméter körüli, gépekkel felszerelt konyhával rendelkező, bútorokkal berendezett, wifivel ellátott otthonokban 24 hónapig élhetnek bérleti díj fizetése nélkül a fiatalok – csak a rezsit és a közös költséget kell állniuk, feltétel továbbá, hogy a városban közösségi célú önkéntes tevékenységet végezzenek. 

A tájékoztatás szerint most június elején három lakás üresedik meg a Rákóczi utcai ingatlanban, miután a jelenleg bent lakók számára lejár a kétéves, bérleti díj fizetése nélküli lakhatási lehetőség. Ezekre az otthonokra május 19-ig nyújthatnak be igényt a fiatalok a bólyi önkormányzathoz elektronikus formában. 

Várhatóan ezúttal is csakúgy, mint a korábbi pályázatok kiírásakor, jelentős lesz az érdeklődés a meglehetősen kedvező lakhatási lehetőség iránt – többszörös túljelentkezésre lehet ezúttal is számítani. 

Elbíráláskor előnyt élveznek például a helybéliek, illetve a Bólyban dolgozók, munkát vállalók, ezenkívül a gyermeket nevelő házaspárok is, valamint azok, akik hiányszakmaként meghatározott végzettséggel, képesítéssel rendelkeznek és olyan munkakörben dolgoznak a városban. 

Ilyen hiányszakmák a bólyi önkormányzatnál, illetve intézményeinél jelenleg az orvos, gyerekorvos, műszaki számítástechnikai technikus, pénzügyi, számviteli ügyintéző, mérlegképes könyvelő, jogász, építésügyi, műszaki ügyintéző, szociális munkás, szociális ápoló és gondozó, védőnő, óvodapedagógus, gyógypedagógus, tanító, illetve tanár. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!