Könnyebbséget jelent

2022.05.13. 09:11

Mintegy ötszáz okosparkolóra számíthatnak az autósok

A pécsi okosparkolási rendszer alapját képező speciális szenzorok túlnyomó többségét már beépítették a szakemberek a kijelölt parkolóhelyekre.

bama.hu (forrás:police.hu)

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az érzékelők által küldött, folyamatosan frissülő adatok meg is jelentek a Parker nevű alkalmazásban, ezzel elindult a rendszer II. ütemének tesztidőszaka.

Pécs fenntarthatósági törekvéseivel összhangban az év márciusában megkezdődött az okosparkolási rendszer kiépítése a megyeszékhelyen, amely az autósokat segíti abban, hogy szabad parkolóhelyet találjanak a projektbe bevont területeken. Az okosparkolási rendszer tehát segít megszüntetni a parkolóhelyek utáni felesleges keresgélést, ami végső soron a
belvárosi forgalom csökkenéséhez és a levegőminőség javulásához járul hozzá.

A telepítés I. ütemében a Centrum parkoló és a Czinderi utca parkolóhelyei kaptak egy-egy speciális szenzort, amely érzékeli, hogy az adott helyen áll-e autó éppen. A telepítés II. ütemében további mintegy 460 parkolóhelyre építették be a szenzorokat a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!