Gyereknapi programok is lesznek

2022.05.10. 08:52

Nem csak a siklósi várban szórakoztatnak már

Több alkalommal családi programokkal vendégeskedett a siklósi vár csapata más várakban.

Zs. K.

A Siklósi Várszínház Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumánál pályázott sikerrel „A családi kohézió erősítése a kultúra segítségével” című felhíváson, az elnyert támogatásból a siklósi vár munkatársai az elmúlt hónapokban a szigetvári, a pécsváradi és a Máré-vár mellett az egri és a simontornyai várba is elvitték szórakoztató, családi programjaikat. Még egy állomás, a dunaföldvári vár áll a siklósi csapat előtt. 

Szentgyörgyváry Péter siklósi várkapitány elmondta, minden helyszínen örömmel fogadták őket, a program résztvevőit vásári komédiával, középkori fegyverbemutatóval és koncerttel szórakoztatták, hiszen a várkapitány a Vivat Bacchus énekegyüttes tagja is. A gyerekekre is gondoltak, számukra légvárral, csillámtetoválókkal, arcfestőkkel és más meglepetésekkel készültek, és nem maradt el sehol a díszlövés sem. 

– A siklósi várban mindig igyekszünk olyan programokat szervezni, amelyek a családok megelégedésére szolgálnak. Szeretnénk, ha az itt élők magukénak éreznék a várat. Azzal, hogy máshova látogattunk, természetesen a siklósi és a vendéglátó várat is népszerűsítettük, de nem titkolt célunk volt az is, hogy a magyarországi várak és kastélyok összetartását, összefogását erősítsük – mondta Szentgyörgyváry Péter. 

A siklósi várban a legközelebbi program a május 28-i gyereknap lesz, amikor is körhintával, ugrálóvárral, gurulós játékokkal várják a kicsiket, de lesz tűzoltóautó, rendőrautó, lovagoltatás, kézműves foglalkozás, színpadi programok és a csillámtetoválók, arcfestők is készenlétben állnak majd, várva a gyerekeket. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!