Találkozót tartanak

2022.05.21. 12:52

Önkénteseknek szerveznek lelkigyakorlatot

A koronavírus-járvány miatti hosszú kihagyás után ismét egy tartalmas napra várja a Pécsi Egyházmegyei Karitász az önkénteseit.

Fotó: Unger Tamás

A lelkigyakorlattal egybekötött találkozót szombaton, május 21-én tartják Pécsett, a Magtár Látogatóközpontban. A segélyszervezet tájékoztatója szerint a lelkigyakorlatot vezeti és a találkozó alkalmából szentmisét mutat be Majnek Antal nyugalmazott püspök a pécsi székesegyházban. 

Majnek Antal nyugalmazott püspök, aki 1989 óta Kárpátalján szolgál, és 26 évig volt főpásztora a Munkácsi egyházmegyének. Ez év januárjában vonult nyugdíjba, és azóta is aktívan lát el lelkipásztori feladatokat, a háborús helyzetben pedig folyamatosan segíti a bajbajutottakat. 

A találkozón a résztvevők közösen adnak hálát az elmúlt időszak kegyelmeiért, egyben a szervezők szeretnének lelki feltöltődést nyújtani az önkénteseknek, hogy szolgálatukat megerősödve tudják folytatni a jövőben. 
A program május 21-én 9 órakor püspöki szentmisével kezdődik a pécsi székesegyházban, majd 10–12 óra között lelkigyakorlaton vesznek részt az önkéntesek és az érdeklődők. A Pécsi Egyházmegyei Karitász tájékoztatója szerint a szentmise és a lelkigyakorlatos előadás látogatása minden érdeklődő számára nyilvános.

Mint ismeretes, a Pécsi egyházmegye területén a Pécsi Egyházmegyei Karitász szervezi meg és koordinálja az Ukrajnából Magyarországra érkező menekültek megsegítését támogató feladatokat – cél, hogy a felajánlások, adományok és egyéb konkrét segítségnyújtások célzottan a legjobb helyre tudjanak eljutni, és a leghatékonyabban tudjanak segíteni a krízishelyzetbe került embertársainknak. A feladat ellátásához a Katolikus Karitász továbbra is folyamatosan várja önkéntesek jelentkezését. A szolgálatra a Pécsi Egyházmegyei Karitásznál lehet jelentkezni a szervezet honlapján található elérhetőségeken a felhívás szerint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!