Támasz a nehéz időkben

2022.06.27. 11:30

A gyászolókat segíti majd a lelkipásztori szolgálat

W. K.

Lelkipásztori szolgálat indul a közeljövőben a Pécsi Központi Temetőben – erről született megállapodás a Pécsi Egyházmegye és a Biokom Nonprofit Kft. között. A szerződést Felföldi László megyés püspök és Meixner Barna ügyvezető igazgató írta alá június 23-án. 

A lelkipásztori szolgálat elindításával a szerződő felek célja az volt, hogy segítsenek a gyászoló hozzátartozóknak azzal, hogy az egyházi temetési szertartással kapcsolatos teendőket is a központi temető területén tudják elintézni. Ezáltal egyszerűbbé és gyorsabbá válik az ügyintézési folyamat, ami könnyebbséget jelent a családoknak a nehéz időszakban. 

A sírkertet üzemeltető Biokom NKft. a szolgáltatás ellátása érdekében egy külön helyiséget bocsát a Pécsi Egyházmegye rendelkezésére a ravatalozó épületében. A helyiség felújítása, átalakítása már megkezdődött, a tervek szerint a nyár közepére el is készülhet. 

Felföldi László az egyházmegye képviselőivel és a Biokom NKft. munkatársaival a minap látogatást tett a temetőben, ahol megtekintette a munkálatok előrehaladását, valamint a szintén felújítás alatt álló Szent Mihály-kápolnát és a Mindenki Keresztjét, amelyet speciális felülettisztító berendezéssel tisztítottak meg.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!