Örömhír

2022.06.21. 14:00

Csizmadia Péter: Elkészült az új pécsi Vásárcsarnok

Elkészült az új pécsi Vásárcsarnok - jelentette be kedden Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető a közösségi oldalán. Mint mondta, az ünnepélyes átadásra július 8-án kerül sor. A projektet még Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármesterének idején indították el és a baloldal már nem tudta leállítani.

Fotó: Löffler Péter

Már 2019 őszén megvolt a közbeszerzésen nyertes kivitelezője a közel négymilliárdos új Vásárcsarnoknak, így az előkészítést követően elindulhatott a munka. Egy ilyen volumenű épület esetében a tervezés, engedélyek megszerzése, az útkapcsolatok megtervezése, elgondolása mind-mind évekig tartanak, így a most még regnáló baloldali önkormányzat feladata volt az építés, valamint annak biztosítása, hogy a megemelkedett építőipari árak miatt a többletforrást biztosítsa. A baloldaliak azonban sokáig vártak ezzel, holott az EIB-hitelkert rendelkezésükre állt - amit más ügyben is kihasználtak -, végül aztán az általuk sokat támadott kormány meg is adta a többletforrást. 

Emlékezetes a sokkal kisebb költségvetésből gazdálkodó Komlón szintén hasonló helyzetben a jobboldali városvezetés rögtön reagált, hogy a munkálatok ne csússzanak meg. Kapcsolódó anyagunkért katt ide.

Emiatt viszont a Vásárcsarnok bérlőiben bizonytalanságot ébresztettek fel, hiszen azt is bejelentette Péterffy Attila, Pécs polgármestere, hogy ideiglenes helyre kell költözniük a bérlőknek, mert két fejlesztést – a régi Vásárcsarnok átalakítását és az új építését – kellene egyszerre elvégezni a finanszírozási ütemterveknek megfelelően. A helyzet akkor változott meg, amikor végül a baloldal lemondott a régi Vásárcsarnok szolgáltatóközponttá történő átalakításáról és az ezzel járó több száz millió forintos támogatásról. A Péterffy Attila-féle önkormányzat bérlőkkel való egyeztetését is számos kritika érte, a szocialista-DK-s önkormányzat közleményében megpróbálta hitelteleníteni a kritikákat, a kifogásokat, a panaszosok véleményét lekezelően hamis hírnek, vagyis hazugságnak akarta beállítani. 

Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető keddi bejegyzésében kitért arra, hogy megköszöni "a baloldali városvezetésnek, hogy korábbi kampányígéretükkel ellentétben nem állították le ezt a beruházást és egy év tétlenkedés után végül ők is a vásárcsarnok ügye mellé álltak".  

- Örömmel jelentem, hogy sok év előkészítés és építés után július 8-án megnyitja kapuit az új vásárcsarnokunk! - fogalmazott a politikus. 

Csizmadia Péter így nyilatkozott Facebook bejegyzésében: 

"Kedves Pécsiek!
Örömmel jelentem, hogy sok év előkészítés és építés után július 8-án megnyitja kapuit az új vásárcsarnokunk!
Büszke vagyok arra, hogy 2015-ben részt vehettem azon az ünnepélyes találkozón, amikor Páva Zsolt polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök aláírták a beruházást lehetővé tevő Modern Városok Program pécsi szerződését. Akkor és ott dőlt el, hogy a pécsieknek belátható időn belül korszerű, XXI. századi vásárcsarnoka lesz.

Külön öröm, hogy még az előző ciklusban, gazdasági bizottsági elnökként és képviselőként részese lehettem a megvalósulás valamennyi döntésének: a tervezéstől a kivitelező megbízásáig.
Köszönet a baloldali városvezetésnek, hogy korábbi kampányígéretükkel ellentétben nem állították le ezt a beruházást és egy év tétlenkedés után végül ők is a vásárcsarnok ügye mellé álltak. Ezzel a bölcs döntésükkel ők is a siker részeseivé váltak.

Kívánom a pécsieknek, hogy leljenek elégedettséget az új vásárcsarnokban, hiszen végső soron ez az épület nekünk, a pécsiek közösségének létesült."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!